Yoga

Gedurende dag komen er een hoop prikkels binnen. De wereld is snel en het lijkt wel alsof we constant ‘aan’ moeten staan. Wellicht ervaar je stress, slaap je onrustig en heb je last van spanningsklachten. In de waan van de dag schiet een moment voor jezelf nemen er vaak bij in. Rust en ontspanning zijn eigenlijk een essentieel onderdeel van ons leven. Op die momenten verwerk je de prikkels en laad je jezelf weer helemaal op. Een yogales is een mooie start om je lijf en mind te laten ontspannen en om je weer te verbinden met jouw essentie, je zou dit ook je ziel kunnen noemen. Yoga zorgt voor innerlijke rust, vermindert stress en creëert ruimte voor verbinding. Verbinding met jezelf zodat je vervolgens ook een betere verbinding kan maken met de wereld om je heen. Gun jezelf dat momentje om tot rust te komen en even in te checken bij jezelf.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over het lesrooster en de tarieven.

Janneke Lourens Yoga Beneden Leeuwen

Voordelen van yoga

  • Minder stress
  • Betere lichaamshouding
  • Soepel lichaam
  • Grenzen ontdekken en respecteren
  • Betere concentratie
  • Goede nachtrust
  • Beter omgaan met prikkels
  • Meer zelfvertrouwen
  • Emoties (h)erkennen

Wat is Slow Flow Yoga?

Slow flow yoga is een rustige yogavorm waarin de flow elementen vanuit de Vinyasa yoga wordt gecombineerd met de rust en verdiepende elementen vanuit de Yin – en Restorative Yoga traditie. Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij je series van dynamische houdingen – asanas – achter elkaar beoefent waarbij de ademhaling centraal staat. Het is een wat actievere vorm van yoga, maar niet zo stevig als bijvoorbeeld Power Yoga. In de slow flow lessen ligt het tempo dus wat lager dan bij een gemiddelde Vinyasa les. Tijdens de lessen werken we aan gronding, bouwen we de houdingen op in een dynamische flow, wisselen we af met verstillende yin houdingen en eindigen we met een meditatieve oefening in de eindontspanning. Met de houdingen werken we aan de flexibiliteit van het lichaam. Het koppelen van de houdingen aan de ademhaling zorgt ervoor dat je meer ruimte creëert in je lijf. Het hoofd komt tot rust en daardoor staat er ook meer ruimte in je mind. Waardoor je beter kan ontspannen.

Individuele sessie

Wil je liever persoonlijke aandacht tijdens een yogales? Boek dan een privésessie waarbij we samen werken aan het door jou gekozen thema en een daarbij passende yogavorm.

Janneke Lourens balans

Yoga workshop

Ben je op zoek naar een ontspannen uitje met je gezin, vrienden of collega’s waarbij je samen kan verbinden vanuit zachtheid en bewegen in rust? Boek dan een yogaworkshop.